hero-img

Ga het gesprek aan om van organisaties een Great Place to Work For All te maken.

Great Place To Work

Walk your talk 2023

De uitdaging
Great Place to Work (GPTW) is dé autoriteit op het gebied van gezonde organisatiecultuur. Na kwantitatief onderzoek onder miljoenen werknemers wereldwijd luidde de conclusie dat een Great Place to Work in essentie berust op één fundament: vertrouwen. GPTW biedt werkgevers ondersteuning bij het ontwikkelen van dit fundament met als doel om iedere organisatie wereldwijd tot een Great Place to Work For All te maken. 

Jaarlijks reikt GPTW de Best Workplaces Awards uit: als blijk van waardering voor organisaties die een voorbeeldfunctie vervullen wat betreft organisatiecultuur en ter inspiratie voor anderen. Dit jaar wilde GPTW Nederland deze uitreiking aangrijpen om hun imago als expert te versterken. Naast hun rol als certificeerder zijn ze ook adviseur en  sparringpartner. Zo ontstond de vraag om wat meer gelaagdheid aan te brengen in het programma van de Best Workplaces uitreiking. En meer betrokkenheid en verbinding met stakeholders te realiseren. 

De aanpak
De toenemende polarisatie van de samenleving heeft ook zijn weerslag op de werkvloer. Juist hier ligt de kracht en toegevoegde waarde van GPTW als kennisleider en gespreksstarter. Om van alle organisaties wereldwijd een Great Place to Work For All te maken, is het van belang om altijd het gesprek aan te gaan, hoe uitdagend de onderwerpen ook kunnen zijn. Daarom organiseerden we, voorafgaand aan de Best Workplaces Awards, een inspirerende wandeling door Utrecht. Tijdens de wandeling was gelegenheid om een gesprek te beginnen en bewustwording te stimuleren m.b.t. werkgerelateerde onderwerpen als mentale gezondheid, gelijkheid en LGBTQ+.  “Walk Your Talk” werd een oproep tot actie met GPTW als initiatiefnemer en de Best Workplaces als koplopers. Zij zijn een community met een voorbeeldfunctie die doen waar ze voor staan en de daad bij het woord voegen. 

Het resultaat
300+ CEO’s, HR Specialisten en anderen gingen 2 juni 2023 van start in de Walk Your Talk wandeling, door het historische centrum van Utrecht. Langs de route werden deelnemers geïnformeerd en gestimuleerd om in alle openheid met elkaar te praten over mentale gezondheid, neurodiversiteit, LGBTQIA+,  gender- en kansengelijkheid op de werkvloer.


Meer weten? Neem contact met ons op:

Bart van Wanrooij - Managing Director bart.vw@theovaloffice.nl