hero-img

Google Cloud Sustainable IT- Decoded

Google Cloud - Sustainable IT - decoded

IT-leiders  helpen duurzame impact te maken

De uitdaging
Google Cloud, een van 's werelds grootste cloudproviders, heeft ambitieuze duurzaamheidsdoelen. 88 procent van de beslissingen van een bedrijf over duurzaamheid wordt beïnvloed door IT. Daardoor hebben CIO's een cruciale rol in het bevorderen van positive change. Echter, de IT-industrie is overvoerd met informatie, vage duurzaamheidsclaims en complexe terminologie. Deze wirwar maakt het moeilijk om betrouwbare feiten te ontwaren. Ons onderzoek toonde aan dat IT-decision makers weinig tijd hebben en graag snel geïnformeerd worden met behulp van data, feiten en cijfers.

Onze aanpak
We zijn de uitdaging aangegaan met een masterclass "Sustainable IT, Decoded". Het doel was de fabels en feiten rond duurzame IT te ontrafelen en leiders duurzaamheids kansen te laten begrijpen en te implementeren. We gaven de feiten, ondersteund met nieuwe inzichten, zodat ze vol vertrouwen duurzaamheid intern konden promoten om er vervolgens op te kunnen acteren. Deelnemers konden hun kennis testen en ontvingen een certificaat. Daarmee kregen ze toegang tot een exclusieve kennis-hub met content om hen te helpen op weg naar duurzame IT. 

Het resultaat
Het platform en de campagne waren een feestje voor iedereen om van te genieten. Het was heel erg relevant en genereerde veel traffic naar de masterclass. In twee maanden verwelkomde het platform 10.000-en bezoekers (een groei van 84%). De masterclass werd door duizenden mensen gevolgd en het kenniscentrum groeide in leden. De band tussen IT-decision makers, Google Cloud en Intel werd bevestigd en versterkt. De social campagne haalde alle belangrijke KPI's. Likes en shares waren als sterren aan de hemel (‘cloud’), verspreid door de mensen van Google, externe experts en de deelnemers (helemaal nadat ze het certificaat hadden behaald). Het laat zien hoe je Google Cloud-branding echt tot leven kunt brengen.

 

Meer weten? Neem contact met ons op:
Bart van Wanrooij - Managing Director bart.vw@theovaloffice.nl