Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag

Een nieuwe manier van werken. Wat hebben medewerkers nodig? Hoe passen zij dit toe in de praktijk? En hoe zorg je dat een interne verandering blijft leven onder medewerkers?

Sinds 2016 heeft de gemeente Den Haag een nieuwe manier van werken: Werken vanuit de Bedoeling. Hierbij staat de burger centraal en worden de medewerkers van de gemeente uitgedaagd dat te doen wat nodig is, met als doel de burger zo goed mogelijk servicen. Maar hoe zorg je dat iedereen hier mee aan de slag kan?

Gemeente Den Haag had de wens om Werken vanuit de Bedoeling op een interactieve manier te laten leven en ervaren tijdens de medewerkersbijeenkomst. Zodat medewerkers van elkaar leren en voor zichzelf de volgende stap bepalen hoe deze nieuwe manier van werken (nog meer) toe te kunnen passen in de dagelijkse praktijk.

Tijdens de medewerkers middag ‘Samen aan Zet’ in De Broodfabriek in Rijswijk kwamen ruim 350 medewerkers van IPV bijeen. Met elkaar spelen zij het ‘Het Grote Samenspel’. The Oval Office heeft dit spel, geheel op maat, ontwikkeld op basis van de beschikbare content vanuit de gemeente. Een spel vol bijzondere vragen en creatieve opdrachten over de Haagse Burger; de medewerkers en de belangrijkste thema’s. Waarbij individuele en team ontwikkelpunten en inzichten op een luchtige en interactieve manier werden opgedaan. 

Het spel blijft beschikbaar zodat huidige en nieuwe medewerkers het opnieuw kunnen spelen en Werken vanuit de Bedoeling top of mind blijft.

#
#
#
#