Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag

Het integratiedebat is al jarenlang een veel besproken onderwerp in Nederland. De gemeente Den Haag heeft concrete plannen over hoe de integratie in hun gemeente beter kan. Hoe introduceer je dit succesvol?

Hoe betrek je alle stakeholders, van statushouders tot bedrijven, bij de ontwikkeling en uitwerking van een nieuwe aanpak van inburgering? Hoe zorg je ervoor dat de nieuwe visie door hen begrepen wordt, maar ook eigen gemaakt kan worden, zodat iedereen zijn eigen bijdrage kan leveren?

Tijdens de kick-off conferentie in het student hotel in Den Haag, dat midden in een woonwijk ligt, kwamen meer dan 120 personen bij elkaar. Zohre, een Afghaanse vluchteling, opende op ludieke wijze de bijeenkomst. Na een korte inleiding van Wethouder en initiatiefnemer Rabin Baldewsingh werd dit complexe onderwerp besproken tijdens een mindset debat o.l.v. Hadassah de Boer. Dit vormde de perfecte springplank om in 4 sessies concreet met elkaar aan de slag te gaan en verder invulling aan de nieuwe visie te geven, waarbij elke sessie naar concrete ideeën en activiteiten toe werkte.   

Meer dan 120 gasten hebben zich middels 4 interactieve break-outs kunnen verdiepen in diverse thema’s, en met behulp van creatieve formats zowel informatie ontvangen als zélf input geleverd. Een echte win-win voor zowel de deelnemers als de Gemeente Den Haag. Daarnaast waren er diverse media aanwezig om verslag te doen van de dag en was er achteraf een uitgebreid visueel verslag beschikbaar voor alle betrokkenen in Den Haag.

#
#
#
#