hero-img

Het bevlogen verhaal van Nicolette Vink, de nieuwe Managing Director van The Oval Office.

Het levensverhaal van Nicolette in een minuut
Nicolette Vink is een ras Amsterdammer met een Brabants hart. De basis van het vak Live Communicatie heeft ze geleerd bij MOJO Concerts waar ze oa Lowlands produceerde als Projectmanager. Daarna rolde ze het innovatieve hoogstandje PICNIC uit als Managing Director. En als Head of Production bij IDTV+ produceerde ze meerdere jaren het 5 mei concert. Drie bepalende projecten in haar carrière. En nu gaat ze als Managing Director én gezicht naar buiten een belangrijke bijdrage leveren aan de fusie van twee bureaus. Bureau voor Reuring en The Oval Office worden één en gaan per 1 januari 2022 samen als The Oval Office. 

Een onvergetelijke levenservaring
Op haar 18de had ze al een enorme drang om te ontdekken. Na de middelbare school ging ze Franse taal- en letterkunde studeren in Amsterdam. Maar na een jaar dacht ze, ik moet naar Frankrijk als ik echt Frans wil leren. Met een hoop zelfvertrouwen vertrok ze, haar ouders vol vertwijfeling achterlatend. En nu is de cirkel rond. Met CEO Wouter Boits, CFO Jean-François Molitor en de MD’s van België en Frankrijk vormt ze de internationale board waarmee de gesprekken grotendeels in het Frans verlopen.

Een mooi advies of levensmotto
Ook al denk je soms “Oh God, waar begin ik aan”, het is heel goed om te vernieuwen in je leven. Om niet in een warme vertrouwde bubbel te blijven, maar in het diepe te springen. Het geeft weer frisse energie en zuurstof om met nieuwe mensen aan de slag te gaan op een nieuwe plek. Nicolette heeft dat altijd gehad en er van huis uit ook altijd de ruimte en het vertrouwen voor gekregen. “Je moet zorgen dat je hersens blijven draaien. Hoe ouder je wordt hoe harder je dat nodig hebt. Je moet jezelf continu blijven vernieuwen en jong houden. Zorg dat de boel draaiende blijft.”

Een oprechte interesse en bron van inspiratie 
Met een voorkeur voor Soul en Funk, schakelt Nicolette de hele dag door tussen allerlei verschillende muziekstijlen. Ze houdt fanatiek Spotify lijsten bij en als ze iets nieuws hoort dan zoekt ze verder of ze nog iets kan vinden dat er op lijkt. Ook het leven van grote artiesten intrigeert haar. Hun struggle van een wereldwijde bekendheid vindt ze fascinerend. De documentaire over het leven van Nina Simone bijvoorbeeld. Naast de prachtige muziek laat het ook een mooie tijdspanne zien waarin black awareness nog maar in de kinderschoenen stond. Nicolette kijkt ook graag naar grote muziekfestivals. Hoe ze creatief inhoudelijk zijn opgezet, hoe de communicatie en de beleving op verschillende plekken op elkaar aansluiten. 

De grootste uitdaging in haar carrière
Het internationale PICNIC Festival was een jaarlijks terugkerend evenement in Amsterdam en de grootste inhoudelijke uitdaging in de carrière van Nicolette. PICNIC was een toonaangevend platform voor innovatie en creativiteit. Het fungeerde als incubator en accelerator voor baanbrekende ideeën en producten. Het project was groots van opzet, internationaal en kwalitatief met heel veel partners en belanghebbenden, sponsoren en stakeholders zoals de Gemeente Amsterdam. 

Een wijze les of levensbeschouwing 
Ook Nicolette maakt zich grote zorgen over het klimaat. Dat het er zo slecht voor staat is zorgwekkend en frustrerend voor kinderen en de kinderen van onze kinderen. We zijn veel te veel verwend met allemaal luxe om ons heen. Dat moeten we met elkaar oplossen en daar moeten we allemaal iets voor inleveren. Als iedereen empathischer wordt dan zou dat zoveel goeds brengen. Empathie in het kleine, in het hier en nu, in hoe we met elkaar omgaan. We lossen er misschien niet de klimaatcrisis mee op, maar wederzijdse empathie levert wel ontzettend veel op.